Derfor Kan Intet Legetøj Overhale Lego

Der er mange forskellige slags legetøj til børn derude, og det kan alt sammen være fristende at købe. Når man går rundt i legetøjsbutikken så er det næsten lige meget, om man er barn eller voksen: man kan ikke lade være med at blive en smule forelsket i flere af de forskellige muligheder. Man forestiller sig hvor meget glæde barnet vil få af, at lege med den der action figur, eller den nyeste Barbie dukke. Men tro mig: efter de første par dage, bliver dette nye og fantastiske stykke legetøj bare endnu en kedelig ting i samlingen, der ligger og samler støv sammen med alt det andet legetøj. Det er nemlig begrænset hvor kreativ barnet kan være med det meste legetøj: det tjener ligesom én funktion, eller spiller en enkelt rolle, og når det ligesom er blevet ?leget igennem?, så er det ikke sjovt længere.

Det er en af de primære grunde til, at intet legetøj ser ud til at kunne overhale Lego. Det er ganske enkelt det bedste stykke legetøj der findes! Det er noget man kan lege med i uendeligt mange timer, og på uendeligt mange måder, og det bliver aldrig kedeligt.

Det interessante er, at vores intuition umiddelbart ville fortælle os det modsatte. Hvis man aldrig selv har oplevet hvor sjovt det er at lege med Lego, så ligner det jo bare en bunke kedelige firkantede klodser i forskellige farver. Hvordan kan det dog være sjovt, når vi har detaljerede 3D figurer af de seneste Disney stjerner, og legetøj fyldt med fest, farver, lyde og hvad de ellers kan finde på?

Men de små stykker Lego er simpelthen det perfekte legetøj. Der er nemlig ingen grænser for, hvad de kan bruges til. Det sætter altså ingen grænser for barnets fantasi! Leger de med en figur fra Frozen, så føles det nærmest unaturligt og ?forkert? at placere sådan en figur i et andet univers: de hører til i det fantasi-land, som Disney har opsat rammerne for. Men med Lego er der ikke nogen begrænsninger: det hele kan skilles ad og bygges op til noget andet. Hvis der er rammer, så er det rammer som barnet selv kan bryde ned, og så opbygge noget helt nyt.

Lego er simpelt, men det er alligevel muligt at boltre sig i et enormt lego udvalg. Det bedste er, at hver eneste Lego ting frit kan sammensættes med alt det andet Lego: værdien af hver eneste ny pakke Lego stiger altså, fordi den bliver en del af noget større. Med Lego er helheden betydeligt større, end summen af de enkelte dele: en ny figur åbner op for helt nye muligheder og forbindelser de enkelte klodser imellem. Det er altså intet under, at andre legetøjsproducenter må bøje sig i støvet for det, som Lego har formået at skabe.