Derfor Lokker Nordjylland i Weekenden

Weekenden er altid lidt en sjov størrelse. Det er to dage, hvor man har helt fri, efter at have brugt 5 dage på arbejdet. Vi ser altid frem til disse fridage: men vi har sjældent lagt særligt mange planer for dem. Det er som om, at ?planlægning? hører arbejdsdagene til. Det er en af de ting, vi ser frem til, ikke længere at skulle bryde vores hjerner med. Vi drømmer altså om en weekend, hvor vi bare kan tage den med ro, og slappe helt af.

Problemet er bare, at det sjældent virker sådan. Hvor mange gange er du ikke vågnet op en lørdag morgen, med en følelse af indre uro? Efter nogle år på arbejdsmarkedet er vores kroppe og sind blevet vant til det høje tempo, der kræves på en arbejdsplads. Vi er hele tiden opmærksomme på vores arbejdsopgaver og det ansvar vi bærer. Hver dag består af lister med opgaver, ansvar der skal løftes og problemer der skal løses. Det er selvfølgeligt hårdt, men samtidig kan det faktisk være ganske spændende og sjovt. Der er noget helt særligt over den her følelse af, at være ekstremt produktiv, og løse det ene problem efter det andet. Det er nærmest vanedannende.

Jeg tror det der derfor vi får de her ?arbejdsabstinenser? når det endelig bliver weekend. Vi er vant til at køre i det høje gear, og få den rare følelse indeni, hver gang vi løser et problem. Men nu er der pludseligt ikke noget på dagsordenen. Dagen er helt fri, og der er ingen problemer at løse. Det kan let føre til en indre skyldfølelse: burde jeg ikke lave noget produktivt lige nu? Er der ikke nogen problemer jeg burde håndtere? Hvis jeg ikke laver noget i dag, har jeg så ikke bare spildt min tid? Det er en indre kamp, og det gør det virkeligt svært at nyde weekenden.

Derfor har jeg gjort det til en dyd, at planlægge mine weekender. Jeg planlægger typisk tingene i løbet af ugen: min weekend er ganske enkelt et punkt på dagsordenen, fuldstændigt ligesom alle de andre arbejdsopgaver. Målet er at planlægge en weekend der er så afslappende som muligt, men som samtidig ikke gør mig rastløs, eller får mig til at kede mig.

Det hele gik op i en højere ened, da jeg planlagde et weekendophold nordjylland. Det gjorde nemlig planlægningen utroligt nem: det eneste jeg skulle sørge for på forhånd var, at jeg kunne komme afsted. Efter at opholdet var booket, og ruteplanen printet ud, så kunne jeg egentligt bare se frem til min weekend i Himmerland.

Det gode ved at være på et weekendophold er nemlig, at man kan være helt og aldeles spontan, uden at føle uro. Der er nemlig masser af ting at lave på sådan et weekendophold. Hvis jeg har lyst til at spille golf så er det bare at tage ud på golfbanen. Hvis mine muskler er ømme efter den lange arbejdsuge, så kan jeg få mig en god massage. Der er masser af ting at give sig til, og de er alle sammen særligt egnede til, at slappe af og nyde sin weekend.