Det bedste af Horsens

For alle der bor i eller omkring Horsens, er det muligvis de færreste, der reelt ved, hvad Horsens egentlig har at byde på. Horsens er en stor by med et endnu større opland, hvorfor denne guide kommer ind på de steder eller ting man bare skal besøge, hvis man nogensinde befinder sig i Horsens.

Fængslet

Når man besøger eller bor i Horsens, skal man simpelthen lægge et besøg forbi fængslet. Det er et tidligere statsfængsel, der lukkede i 2006 efter mere end 150 års drift. Det er sidenhen blevet etableret som en oplevelsesvirksomhed, hvor der foregår alle mulige events lige fra Halloween gyserhus til kunstudstillinger.

Industrimuseet

Hele Danmarks industrimuseum ligger placeret i Horsens. Museet har siden dets etablering i 70?erne indsamlet ting fra vores alles fortid for at sikre os, at vi altid kan se, hvor vi og vores ideer er stammet fra. Deres eksistensgrundlag er derfor baseret på at bevare vores kulturarv og derved kunne fortælle historien om industrisamfundets udvikling. Museet bliver hele udbygget og der er derfor altid noget nyt for dig.

Horsens kunstmuseum

Horsens kunstmuseum har eksisteret lige siden 1906, hvor målet var at udvikle dets erhvervelse af kunstværker og historiske genstande. De ligger stor vægt på hele tiden at skifte flere af deres udstillinger ud for at hæve nyhedsværdien for ens besøg hos museet. Deres nuværende udstillinger spænder sig bredt og huserer blandt andet: Peter Holst Henckel, sommerudstillingen 2020 og Michael Kvium.

Strøget

Horsens bystrøg har været byens centrum i de sidste rigtig mange år. Når man går ned af disse hyggelige gader, kan man virkelig mærke byen summe og se dens centralnerve. Der er her butikker for alle både store og voksne såvel små og børn. Uanset om du er på udkig efter et nyt kamera, nyt legetøj eller en fantastisk middag kan vide dig sikker på, at du kan finde det på strøget. Her kan det blandt andet anbefales at besøge Guldbech smykkerens Horsens, hvor du kan give dine gamle smykker en ny overhaling og derved puste nyt liv tilbage i dem.

Sport

Sidst men ikke mindst er Horsens kendt for sine utal af forskellige sportsgrene og sportshold. Her er det blandt andet værd at fremhæve byens to stoltheder nemlig deres kvindehold, der huserer i håndboldligaen samt byens flagskib AC. Horsens der spiller i landets bedste fodboldrække. Hvis du sidder uden nogen planer i en weekend kan det varmt anbefales at deltage i de to sportslige aktiviteter, hvor du støtter byens hold på den bedst mulige måde.