En Morgenrutine Du Kan Være Stolt Af

Der er ikke noget der kan bringe harmoni og livsglæde til din dag, som en rigtig god morgenrutine. De følelser vi har først på dagen har det med at sætte sig fast, og blive mærket hele vejen igennem. Det lyder umiddelbart som en god tanke: men prøv at tænke på den typiske morgenrutine. Hvis du er kommet for sent i seng, så vågner du nok til lyden af et forfærdeligt vækkeur. Du vågner med et sæt, er gnaven og træt, og trykker på Snooze knappen i håbet om, at du vågner bare lidt før den irriterende lyd kommer tilbage. Måske får knappen et tryk eller to mere, før du endelig får kæmpet dig ud af sengen. Nu har du travlt, så du skipper morgenmaden og går direkte til kaffen som forhåbentligt kan få gang i din ømme krop. Du stresser over, at kaffemaskinen tager for lang tid i dag, og at du snart skal ud af døren. I din travlhed ender du med at spilde kaffe på din skjorte, bander og svovler lidt, og får hurtigt skiftet til noget andet uden kaffepletter på.

Hvordan tror du sådan en start på dagen farver resten? Der er god chance for, at du bander af en person eller to ude i trafikken. At dine kolleger ikke får et eneste smil fra dig, og derfor heller ikke sender nogen tilbage. Når du kommer hjem fra din lange arbejdsdag, så er du nok i dårligt humør, og håber at et TV program kan hjælpe dig med at slappe af. Det virker dog ikke rigtigt, og i stedet ender du med at se fjernsyn til langt ud på natten. Den næste dag gentager samme rutine sig.

Det er et eksempel på en dårlig morgenrutine. De dårlige følelser der skabes af den, bliver mærket igennem hele dagen, læsses af på andre mennesker, og fanger os i en negativ spiral. Men hvad hvis du erstattede den med en god morgenrutine?

Dit vækkeur spiller din yndlingssang to hele timer før du skal ud af døren. Du springer ud af sengen, og er klar til at angribe dagen! Du hopper i dit økologiske yogatøj kvinder, der bringer dig i den helt rigtige stemning til at være i harmoni med dig selv og naturen. Du gennemgår en rutine, der sætter gang i krop og sjæl, og får dig til at have det helt fantastisk. Du behøver slet ikke en kaffe den morgen! I stedet spiser du en lækker smoothie, eller en skål med frisk frugt. I bilen hører du igen din yndlingsmusik, og smiler til alle omkring dig. Dine kolleger bliver ligeledes mødt med smil og overskud, og du har givende samtaler og en produktiv dag på arbejdet. Når du kommer hjem føler du dig godt tilpas, og læser en god bog. Du kommer i seng til tiden, og ser frem til den næste dag.

Denne rutine skaber helt naturligt en positiv spiral. Så det er op til dig: hvilken spiral ønsker du at styrke? Det tager ikke meget mere end en uge, at bevæge dig fra den ene til den anden. Du skal blot tage handling!