Endelig Kommer der en Luksuriøs Familiebil

Det at skulle vælge en bil har typisk været et produkt af en helt masse kompromiser man er nødt til at lave med sig selv, og med den eller de eventuelle andre mennesker, der er med i beslutningsprocessen. Hver gang man vælger noget til, så har man som udgangspunkt været nødt til at vælge noget andet fra. Intet sted er dette mere tydeligt end når det kommer til at købe en familiebil ? altså en bil, hvor familien er i fokus, og ikke individet.

Vi har nok alle set det store skel der sker, når en god ven får fra at være single og fri, og til pludseligt at være gift og have børn. Her har bilen ofte været en god indikation på, at transformationen er fuldført. Før kørte vedkommende rundt i en bil der ikke gik på kompromis med noget som helst af det, som de selv satte pris på. For mange single-fyrer betød det luksus og far over feltet. For mange kvinder var det en bil der emmede af personlighed og havde et kækt design. Men bare fordi man ikke går på kompromis med de ting, man selv sætter pris på, så indgår man stadig en form for kompromis. Og det bliver tydeligt det øjeblik, at man ikke er alene om beslutningerne længere, eller hvor ens beslutninger har konsekvenser for andre mennesker man har et ansvar for.

Det nytter nemlig ikke noget at have en luksuriøs sportsvogn uden bagsæder, når man har børn der skal køres til og fra skole. Børn har det med at slide på bilerne, og vi har ikke lyst til at skælde nogen vi elsker ud over, at de er lidt hårde ved noget dybest set materielt. En bil uden bagsæder går jo overhovedet ikke. Så man er tvunget ud i, at måtte købe en familiebil.

Før i tiden betød det at man måtte gå fuldstændigt på kompromis med alt andet. Dem der designede familiebiler tænkte udelukkende på de familie-mæssige aspekter. Der skulle være god plads, høj sikkerhed og den skulle være slidstærk. Alt andet var ligegyldigt og blev ignoreret. Man gik altså fra en bil der var luksuriøs og passede godt sammen med ens identitet, og til en pragmatisk bil uden personlighed. Det var hårdt for mange, men det var nu engang et kompromis man var nødt til at lave.

Men i dag er det anderledes. Der er endeligt begyndt at komme luksuriøse familiebiler, der gør det muligt at få det hele. Kigger på eksempelvis på en volvo v60, så har designerne formået at tage det familie-venlige stationcar design og kombinere det med luksuriøst interiør og en generel følelse af luksus og lækkerhed. Det hele er dog gjort med tanke på, at børn er involverede: så luksus-materialerne er hårdføre, og kan godt klare de typiske udfordringer en bil møder, når børn er involverede.