Få mere styr på din hverdag med disse 3 simple råd

Vi har alle følt, at vi de 24 timer døgnet består af ikke er nok, til alt det vi skal nå. Man ender hurtigt med, at søvnen halter og renderne under øjnene vokser. Nogle gange tager dagen en uventet drejning som gør at du ikke kan nå alle de ting som du planlagde. Med disse 3 råd mindsker du risikoen for at dagen tager en uventet drejning.

  1. Planlæg din kost

Hvis du dagen i forvejen sørger for, at dine måltider er forberedt og klar til brug, sparer du ikke blot tid, men ender ikke med halve løsninger. Du vil med faste kostvaner og forberedelse af dine måltider, opleve større overskud i hverdagen, samt et øget energi niveau. Ved at spise regelmæssigt, og cirka samme tid hver dag, vil dine depoter i kroppen ikke arbejde på reserver. Du vil i højere grad undgå hovedpiner, sløvhed og irritation. Dette vil hjælpe dig til at fastholde et overblik, samt et bedre humør. Dette vil gavne dig hjemme, såvel som på din arbejdsplads eller skole. Du vil kunne koncentrere dig i længere tid og i højere grad. Dette gør dig mere effektiv og vil give dig overskud, til at håndtere dagens strabadser, med en smil på læben. Din dagsorden er nu i højere grad overkommelig, da maskineriet har fået den drivkraft den har brug for.

  1. Få din søvn

Selv om du kan mærke at din krop har brug for en time på øjet, men dagens pligter er ikke overstået, ender man med at spare på søvnen. Din krop fungerer ikke uden hvile og restitution. Din krop vil ikke blot arbejde bedre, men også langt mere effektivt og mindre nedslidende. Hvis din søvn vedligeholdes, slides der ikke på din krop, i pressede situationer, som den ellers ville. Du vil takke dig selv for det i sidste ende.

  1. Tøm hovedet når du kan

De mest simple opgaver kan blive en kamp, hvis du er fyldt med bekymringer. Det vil derfor gavne dig, at tage blot 5 minutters pause, hvor du kommer væk fra larm og blot koncentrere dig om at slappe af. Luk dine øjne, og fokuser på at få vejret helt ned i maven. Lyt til din vejrtrækning. Dette vil sænke din puls mærkværdigt. Du vil herefter kunne håndtere alle dine opgaver, med dyb koncentration og overskud. Der skal ikke mere end et par minutter til, at skabe ro i sindet. Dets roligere du er, dets mere rationelt handler og tænker du. Din dagsorden vil derfor blive en helt del lettere. Dit temperament vil også falde til jorden, ved denne metode.

Som det kan ses i disse råd, handler det om at skabe ro, frem for at planlægge din hverdag til ukendelighed. Jo bedre din krop fungere og arbejder, jo lettere bliver det for dig, at komme igennem din dag, og måske endda nyde de lange dage på arbejdet eller på skolebænken.