Fordele og ulemper ved at vælge selvsalg

Ejendomsmæglere kan være dyre at gide at tumle med, og derfor er der mange der overvejer at vælge selvsalg. Er du en af dem, bør du kende til de forskellige fordele og ulemper inden du hopper i havet.

Er du god til at overskue det hele selv, behøver du faktisk ikke tøve med at vælge selvsalg. Dog bør du kende disse fordele og ulemper. Der er mange fordele og ulemper ved begge dele.

Du kan også vælge at fortsætte med en anden rådgiver ved din side, f.eks. en boligadvokat.

Fordele ved at vælge selvsalg

  1. Du sparer penge: En ejendomsmægler koster som regel mange penge. Vælger du at bespare dig denne bekostning, kan det dog være smart at have en anden form for advokat. At bruge en advokat er også meget billigere end en ejendomsmægler, da du kun betaler for den juridiske rådgivning og udarbejdelsen af alle papirerne. F.eks. tjek på din tilstandsrapport eller din ejendomsvurdering. En byggesagkyndig kan også være god at få hjælp fra, så du får styr på alle spørgsmål og svar mht. din boligs stand.
  2. Du bestemmer selv prisen, og hvordan du vil sælge din bolig. Du behøver altså ikke gøre det på ejendomsmæglerens metode eller service.
  3. Når du sparer penge ved en ejendomsmægler, kan du sætte prisen ned for din bolig, så øger du nemlig din chance for at få solgt din bolig eller lejlighed på markedet. Huse til salg handler om gode priser til gode kvaliteter.
  4. En ejendomsmægler kender nok heller ikke dit område ligeså godt som dig. Du kan derfor give køberen en bedre vurdering af området.

Ulemper ved at vælge selvsalg

  1. En ejendomsmægler kan for det meste klare det hele for dig aktivt. Desuden ved han, hvordan det hele skal gøres og lever som regel af at sælge boliger. Desuden kan en ejendomsmægler finde en køber til dig hurtigt og markedsføre din bolig. Dette kan dog også koste ekstra.
  2. Du skal selv finde en køber. Dette betyder at du skal lægge mange timer til dette.
  3. Oplyser du f.eks. byggedetaljer, der ikke er helt som de skal være, står du selv for det fulde ansvar.
  4. Professionelle fotografer er tit medfølget med en ejendomsmægler. Derfor får du flotte billeder, som du kan udstille på eksempelvis boligportalen.

Alt i alt, er det derfor en fordel for dig at vælge selvsalg, hvis du har styr på økonomien og kan holde tungen lige i munden. Du skal vide, at du selv skal finde dine kunder. Dog kan dette nemt gøres via. Facebook eller lignende, hvor mange danskere befinder sig. En ejendomsmægler kan koste op til 100.000 kr., og derfor vil besparelsen være god for dig. Husk dog at få tjek på din ejendomsværdi, da du ikke kan få solgt en bolig til en høj pris, hvis den ikke er det værd.

Vælg ikke selvsalg, hvis du ikke kan overskue alle de processer. Der er mange ting du skal forholde dig til, hvis du vælger selvsalg. Og dette kan resultere i et dårligt salg hos de fleste.

I hvert fald, held og lykke med salget af din bolig.

web2media banner