Så nemt finder du dit nye vintertøj

Den danske sommer har ikke været noget at råbe hurra for i år. Og nu går vi ? om vi vil det eller ej ? videre til efteråret og vinteren. Vi går en kold tid i møde. Efterår og vinter betyder kolde, mørke morgener. Det betyder regnvåde ture på vej på arbejde på cyklen eller fra bilen og ind på kontoret.

Derfor er det vigtigt, at du er godt forberedt. At du har styr på påklædningen. For ellers risikerer du at gå hen og blive vinterforkølet ? og det ville være en skam, hvis du ikke kommer til at kunne smage æbleskiverne, gløggen eller måske de brunede kartofler, fordi din næse er tilstoppet!

Her giver vi dig en guide til vinterovertøjet. Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger vintertøj. Læs med her, og bliv klogere ? vi lover dig, at det ikke er så svært at vælge vinterfrakker, som du tror.

På udkig efter vinterovertøjet

Når du skal finde vinterovertøjet til dig, er det vigtigste råd, vi kan give dig, at du skal tage udgangspunkt i dig selv ? din egen smag og dine egne behov. Hvis du er på udkig efter en jakke, skal du overveje, hvornår og hvordan du vil bruge den ? skal det være til hverdag eller for eksempel til en skiferie? Eller måske noget helt tredje?

Der er mange jakker på markedet, og vi kender alt til, at det nogle gange er helt umuligt at danne sig et overblik over, hvad du egentlig skal vælge. Det kan være svært at overskue, når du står i butikken ? eller besøger webshoppen ? og ser den ene flotte jakke efter den anden. Og det er også helt rigtigt, at én af de ting, du skal holde øje med, er design og stil. Det skal være en jakke, der passer til din stil og smag. Hvis det er en vinterjakke til damer, du leder efter, kan du holde øje med snittet, pasformen, størrelsen og naturligvis farver og diverse detaljer. Der tegner sig tendenser for en vintersæson, der især ved vinterjakker til damer byder på nye, innovative looks og designs.

Hvad skal du ellers holde øje med i dit nye vinterovertøj?

Det er blandt andet en god ide at tjekke, hvad materialet i jakken er ? og hvad er den er foret med. Det kan for eksempel være dun, fiber eller polyester. De forskellige materialer, der bliver brugt som for, har forskellige fordele og ulemper. Blandt andet kan fiber stadig medvirke til at holde dig varm, selvom du er blevet våd for blot at nævne ét eksempel.

Ud over foret skal du også tænke over jakkens ydre. Er den vandtæt, for både efteråret og vinteren bliver i Danmark regnfuld ? og regnvåd. Der er nærmest dansk statsgaranti på regnvejret. Ud over vandtæthed er det også en god idé at tænke over, om du har brug for en vindtæt jakke. Holder du af gåture ved Vesterhavet eller et andet sted, hvor vinden blæser, så er en vindtæt jakke guld værd i forhold til at holde dig varm fra vinden.

Et andet parameter, der er værd at overveje, når du skal købe din næste jakke, er, om jakken kan ånde. Du skulle jo nødig få det for varmt. Det skifter meget, hvor åndbare jakker er ? om det er let for varmen at forlade kroppen og sive ud gennem jakken, eller om det ikke er. Vi har alle oplevet det med regnfrakker, som typisk ikke er særlig åndbare på grund af materialet. Det gør det svært at skille sig af med varmen, og det samme gælder nogle vinterjakker.

For mere information om disse faktorer ? bl.a. vandtæthed og åndbarhed ? kan du altid få mere information om på selve jakken eller hos personalet, der sælger jakken.