Sådan ser fremtidens boliger ud

Der vil i dette indlæg blive kigget i krystalkuglen, og se hvad fremtiden byder på inden for boligindretning. Det er svært at spå om fremtiden, specielt omring bolig og indretning hvor mange faktorer kan spille ind. Vi vil dog prøve at give en række bud på hvordan fremtidens boliger kan se ud.

Fokus på udvendig indretning

De sidste 2-3 årtier har der været rigtig meget fokus på det store køkken-alrum. Alt tyder på at dette vil fortsætte lidt endnu. Samtidig har der været meget fokus på at rykke elementer uden for boligen, som eksempelvis udekøkkenet. Denne tendens ser vi nu i badeværelset, hvor flere funktioner rykker udenfor i de varme sommermåneder. Udviklingen ser vi ved at fx kunne tage bad i et varmt hot tub i haven eller på terrassen.

I de kommende år kan det meget vel ske, at vi rykker flere og flere funktioner udenfor. Vi vil samtidig fortsætte med at investere i udvendige ting til have og terrasse.

Bæredygtige boliger

I fremtiden vil der helt automatisk være mere fokus på miljøet og bæredygtighed. Dette gælder også ved fremtidens boliger.

Tendensen kan meget vel blive, at flere boliger bliver bygget i bæredygtige materialer for at skåne miljøet mest muligt. Det ses allerede at huse bygges af affald og genbrugsmaterialer.

Bæredygtige boliger passer fint ind i tidens trend som er rå og morderne. Der ville kunne laves mange fine indretninger, hvor mixet mellem bæredygtighed og moderne design kunne give en fantastisk dynamik. Forestil dig fx en rå mur af genbrugsmursten mixet med rustikke møbler og en morderne standerlampe og gulvlampe.

Tilbage til 70?erne?

Før finanskrisen var tendensen at fokusere meget på det materielle. Det handlede om at have så mange designermøbler som muligt, og køkkenet skulle være et stort samtalekøkken i højglans.

Tiderne er skiftet og tendensen er i dag efter krisen, at folk nærmest har fået et forbrugschock. Fokus er skiftet fra det materialistiske til mere menneskelige værdier. Boligen skal føles hjemlig og være rar at bo i.

Trenden er i øjeblikket at mixe nyt med gammelt. Enkelte moderne designgenstande mixet med vintage ? altså en blandet stil, hvor Eksempelvis en moderne og elegant Caravaggio lampe passer godt ind i en vintage indretning.

Køkkenet er igen blevet populært i farver, og ikke bare i højglans hvid. På sigt kunne tendensen ligne at 70?er-stilen vender tilbage med fokus på genbrug og urtebed i baghaven. Så mangler vi bare en rød Puch maxi og LP afspilleren!