Sådan starter du din egen blog

Har du altid drømt om at starte en blog, men ikke helt vidst hvor og hvordan du skulle begynde? Så er der råd at hente. Du vil her blive guidet igennem de tre vigtigste ting, du skal være opmærksom på, når du laver din egen blog ? lige fra bloggens formål og indhold til dens platform og udseende.

Bloggens formål

Det første, du er nødt til at gøre op med dig selv, før du opretter en blog, er at tage stilling til selve bloggens formål. Hvilken slags indhold skal den have? Hvad vil du gerne formidle? Hvad er dit eget formål med at lave en blog?

Hvis du vil have succes som blogger, kan det være utrolig vigtigt at have en rød tråd i indholdet på din blog. Hvis det er én stor rodebutik, hvor det er umuligt at finde ud af, hvad bloggens overordnede formål er, kan det skræmme en potentiel læser væk. Derfor: Overvej hvilken retning, bloggen skal gå i, og hvad din egen motivation for at blogge er. Det er vigtigt for, at blogging bliver en god oplevelse for både dig og dine potentielle læsere.

Hvor skal den oprettes?

Du er også nødt til at tage stilling til, hvor du vil oprette din blog. Der findes mange hjemmesider, hvor du kan lave en gratis blog. Hvis det ikke skal være en vildt professionel blog kan det sagtens fungere at lave din egen blog gratis på den måde. Nogle af de mest populære hjemmesider til det formål er WordPress og Blogspot. De byder begge på fine muligheder for at lave en fin og indbydende blog. Inden du vælger kan du dog med fordel overveje, hvordan du ønsker dit blog layout skal være. Måske ønsker du et layout, som ikke findes på den første den bedste hjemmeside. Det er i hvert fald uendelig vigtigt at sørge for et pænt layout som også matcher stilen i bloggens indhold og evt. formål. At din blog ser flot ud, kan være med til at få nye besøgende til at tilbringe lidt længere tid på din blog, end de ellers ville have gjort, og måske gøre dem til faste læsere.

Fritid eller arbejde?

Der er flere kendte bloggere, som man ikke er i tvivl om, tjener penge på at blogge. De får ofte forskellige sponsorater og produkter de skal teste, og tjener penge på dette. Det kan godt virke som et rigtig fedt job, men det er vigtigt at understrege, at du ikke skal starte en blog med det udgangspunkt at tjene penge på det. Det kan helt sikkert lykkes for nogen, men det kræver hårdt arbejde at blive så kendt inden for blogverdenen at man kan tjene mere end småmønter på det. Den vigtigste motivation for at blogge er, at du skal have lyst til det! Ellers kan det hurtigt blive en rigtig sur pligt, som du slet ikke brænder for og har lyst til at bruge tid på. Dermed ikke sagt, at der ikke findes lette måder at tjene lidt penge på at blogge, uden at være professionel. Der findes mange guides på nettet til det formål. Det vigtigste råd er dog stadig, at det skal være sjovt at blogge! Og synes du det er fedt og bruger du energi på det, kan du potentielt set godt blive en af de heldige, der får en karriere som blogger. Så det er absolut ikke nogen undskyldning for ikke at gå i gang, og se hvad det fører til! Hvorfor ikke starte med det samme?