Sådan Vælger du Den Rette Farve til Ethvert Rum

Når ens hjem trænger til et pift, så er der ikke noget der gør en større forskel, end at male de forskellige rum. Farven på væggene gør nemlig rigtigt meget for, hvordan et rum opleves. Hvis du ønsker at skabe en bestemt stemning i et lokale, så kan du altså komme rigtigt langt, bare ved at male væggene. Det store spørgsmål er selvfølgeligt hvilken farve maling du skal vælge. Når det kommer til beck og jørgensen maling, så har man hele regnbuen at vælge imellem. Men hvilken farve skal man vælge, og giver det eventuelt mening at bruge flere forskellige farver i det samme rum? Det er det spørgsmål vi vil besvare i denne artikel.

Det første du skal vide er, at der ikke er noget i denne sammenhæng, der er objektivt rigtigt eller forkert. Når det er dit eget hjem du maler, så er det helt op til dig, hvordan du gerne vil have det til at se ud. Det vigtigst er altså, at du føler dig godt tilpas i dit eget hjem. Det er selvfølgeligt også rart, at ens hjem er præsentabelt, og dermed rart at være i for gæster. Du bør dog aldrig gå på kompromis med dit eget velbehag, når det er dit eget hjem vi taler om. Et hjem skal være hjemligt, og det betyder, at det er indrettet efter din helt egen smag og personlighed.

Det betyder også, at du kan lytte til din egen intuition, når det kommer til at vælge farver. Jeg vil anbefale at du starter ud med en helt ukritiske ?brainstorm? over forskellige farver. Træd ind i det rum, du gerne vil male, og slip så fantasien løs. Tænk over hvilken stemning du gerne vil skabe i rummet, og lad din mavefornemmelse foreslå mulige farver. Forestil dig hvordan rummet ville føles i alle de forskellige farver du kan komme i tanke om. Skriv alle de forskellige farver, og dine dertilhørende tanker, ned på et stykke papir. Intet er for underligt eller vildt at skrive ned: alt er acceptabelt i denne runde. Undlad at begrænse din kreativitet ved at være kritisk.

Når det er gjort, så gå listen igennem, og find de 5-6 farver du bedst kan lide. Bestil derefter et farvekort fra en malebutik. Der er mange forskellige nuancer af hver eneste farve, og et farvekort gør det altså langt lettere at forholde sig til. Hold farvekortet op imod væggen, og overvej hvordan hver enkelt nuance af dine valgte farver passer ind i rummet.

Når du har fundet en helt rigtige farve, så kan du overveje, om det ville give mening at male én af væggene i en kontrastfarve. Hold igen farvekortet op til væggen, og prøv at forestille dig hvordan det ville se ud. Når du maler, så mal de 3 ensfarvede vægge først. Det vil give dig mulighed for at skifte mening, hvis det ikke føles helt rigtigt i sidste sekund.