Små farsboller

4 pers.

Ingredienser

1 pakke bacon
1 løg
200 g champignon
3 skiver franskbrød
3 dl mælk
700 g hakket kalv og flæsk
2 æg
salt, friskkværnet pbeer
smøg og olie til stegning

Sauce:
1 løg
2 dl vand
1 dl rødvin
2 spsk. flydende, koncentreret kalvebouillon
10 tørrede, grønne peberkorn
2 laurbærblade
1 spsk smør

Fremgangsmåde

Skær skorperne af brødet og udblød det i mælken. Skær løg, bacon og champignon i mindre stykker. Brun det hele i en pande. Lad det køle af. Bland det hakkede kød med æg og brød. Smag til med salt og friskkværnet peber. Form farsen til aflange kødboller og brun dem godt på alle sider i smør og olie.

Sauce:
Hak løget. Hæld vand, vin, bouillon, peberkorn, løg og laurbærblade ved. Lad kødbollerne braisere i 7 minutter heri. Tag dem op. Lad skyen koge ind til den har en passende konsistens og smag den til. Hæld den gennem en sigte og pisk smørret i. Læg kødbollerne tilbage i saucen.