4 pers.
Ingredienser
1 kylling, parteret
2 spsk. salt
1 spsk. peber
1/4 tsk. hvidløgssalt
1/4 tsk. gurkemeje
1 tsk. bouillonpulver
3/4 tsk. karry
3/5 tsk. løgsalt
3/4 tsk. sennepspulver
1/4 tsk. stødt nelliker
4 kopper mel
2 hele æg
Fremgangsmåde
Bland alle krydderierne med melet. Tænd ovnen på 150 grader. Rør æggene ud i en skål sammen med 2 kopper vand.
Kyllingen skal være delt i 10-12 stykker. Vend kyllingestykkerne i æggeblandingen og lad dem ligge og tørre på en rist. Efter ca. 5 minutter, når kyllingestykkerne virker tørre (vigtigt) “æltes” de i melblandingen. Kyllingestykkerne steges i olie (eller vegetabilsk fedt) 3-4 stykker ad gangen, til de er gyldenbrune (ca. 3 minutter.). Kyllingestykkerne ligges på en rist og stilles i ovnen på midterste rille i 60 minutter.
Server med kartoffelmos og brun sovs.