4 pers.
Ingredienser
4 store steaks skåret af oksefilet
salt, friskkværnet peber
Marinade:
1½ dl soya
1 spsk. olie
2 fed hvidløg – eller efter smag
Endvidere:
4 tomater eller 12-16 cherrytomater
Persillesmør:
50 g blødt smør
2 spsk. hakket persille
1 fed presset hvidløg – eller efter smag
Fremgangsmåde
Dup kødet tørt. Hvis der er fedtkant på bøfferne skal den klippes eller skæres et par snit i fedtet. Læg dem i et fad.
Bland marinaden af soya, olie, og hvidløg, hæld den over bøfferne. Lad dem trække i 1 time.
Rør i mellemtiden en portion smør med hakket persille og hvidløg.
Tag bøfferne op af marinaden og tryk eller bank dem let med hånden. Vend dem hurtigt på en meget varm, tør pande, så overfladen lukkes. Læg hver steak på et stort stykke alufolie og krydr med salt og friskkværnet peber. Kom en skefuld persillesmør på, og læg tomatskiver eller halve cherrytomater over (tomaterne skal også krydres lidt). Luk pakkerne, men ikke for stramt og læg dem på en bageplade.
Varm ovnen op til 225 grader og sæt pakkerne ind på mellemste rille i 7-8 minutter. Stegetiden afhænger af bøffernes tykkelse og af hvor kolde de er når de sættes i ovnen.
Server dem direkte i pakkerne i deres egen lækre sky.
TIP:
Rigtig god til gæstemad, da de kan forberedes så kødpakkerne er lige til at sættes i ovnen. Server dem med flødekartofler og en god grøn salat.