Skal du have akvarie?

Det er en drøm for mange at have et akvarie, som de kan sidde og kigge på og nyde skønheden af, mens livlige fisk trives i det klare vand og svømmer mellem planter og rødder i en eksotisk verden midt i deres egen stue. Det er beroligende og fredfyldt at nyde synet hver eneste dag. At være akvarist er en af de dejligste hobbyer, der findes. Og det behøver ikke at være svært at komme i gang, bare man lige har gjort sig de mest grundlæggende tanker først.

De smukke akvariefisk er dejlige at se på, når de svømmer glade rundt og trives i akvariet. Som begynder kan det være en god ide at vælge akvariefisk, der ikke er alt for krævende. Heldigvis er der en del at vælge imellem. Du kan spørge din dyrehandler til råds, hvis du er i tvivl, og ellers kommer her et par bud på akvariefisk, der egner sig godt til begynderens akvarie. Derudover er det naturligvis også vigtigt, at dit akvarie passer i størrelsen og har det nødvendige udstyr for fiskenes trivsel.

Nemme akvariefisk

Kobber Tetra og Pristella er begge meget smukke og velegnede arter til begynderen. De bevæger sig gerne i stimer og lyser smukt op i det typiske prydakvarie. Også neonfisk, der i øvrigt også er en tetra-art, egner sig godt som akvariefisk til nybegynderen. Med de lysende blågrønne striber og røde bug ligner de små smykker, der i flokkevis smyger sig ind og ud imellem akvariets planter.

Andre arter, der er velegnede som akvariefisk, er Molly og Platy. De er lidt større, men meget farvestrålende og livlige fisk. Begge arter kan yngle under optimale betingelser. Det er en stor glæde at holde disse akvariefisk. En daglig fornøjelse at se dem flokkes om foderhullet, når du kommer med mad. Noget, de hurtigt lærer.

En verden af skønhed

Sørg for at anskaffe den rigtige størrelse akvarie til dine akvariefisk. Køb også godt med planter, for planterne er smukke og skaber dybde i indkigget, og samtidig er de gode til at ilte vandet. Derudover er planter og rødder rare for fisken at gemme sig i. Held og lykke.