Skal du sælge dit hus?

Der er mange ting, der skal være på plads hvis man vælger at sælge sit hus. Man skal blandt andet have kontakt til en ejendomsmægler og der skal udarbejdes energimærkning på bygningerne. Det er en handel, hvor der er regler og lovgivning, som skal overholdes, så både sælger og køber kan føle sig trygge ved at indgå en fair handel. Dette er noget langt de fleste kun kommer ud i én gang i livet. Derfor er tryghed og respekt så vigtig.

Det er ikke lovpligtigt at få lavet en tilstandsrapport ved et hussalg. Ikke desto mindre vælger langt de fleste sælgere at få udarbejdet en, så der er overskuelighed og gennemsigtighed for de eventuelle købere i handelen. En tilstandsrapport lavet af uvildige eksperter, der kommer på besøg og foretager gennemsyn og målinger, som kan ligge til grund for den rapport, der skal udarbejdes. Der foretages en byggeteknisk gennemgang af ejendommen og boligen vurderes.

Ansvar ved salg

Som sælger er du ansvarlig for fejl og mangler i op til ti år efter salget. Har du opgivet forkerte oplysninger til køber, kan der altså komme et retsligt efterspil i op til ti år efter salget. Dette kan være meget alvorligt og en bekostelig affære. Men har du en tilstandsrapport, en elinstallationsrapport og et tilbud på en ejerskifteforsikring inden salg, er du fritaget for dette ansvar.

Du kan bestille en tilstandsrapport online og få svar indenfor 24 timer. Og højest 48 timer efter besøget af eksperterne vil rapporten foreligge. Med en tilstandsrapport i hænderne kan du og køber se hvad der handles og den pris, der vurderes som den rigtige. Der er mange gode grunde til at dette er en særdeles god ting, når en handel i den størrelsesorden gennemføres.

Tryghed for alle parter

Det er ikke rart at skulle ud i et retsligt efterspil, fordi man muligvis er kommet til at give urigtige eller fejlagtige oplysninger. En tilstandsrapport kan hjælpe sælger med at undgå dette. Der er en naturlig interesse for begge parter i at lave en tryg og gennemskuelig handel. Usikkerhed og mistænksomhed kan undgås, hvis man har hjælp fra eksperter.