Skandinavisk Mode Understreger Nordens Værdier

I ethvert erhverv, hvor man mødes ansigt til ansigt med kunder eller beslutningstagere, er det tøj man har på en utrolig vigtig faktor. Jakkesættet er den moderne forretningsmands brynje: det er ikke bare noget tøj, det har en praktisk funktion, som bæreren bør tænke nøje over. Du kommunikerer nemlig mindst ligeså meget igennem det tøj du vælger at have på, som du gør igennem dine ord og dit kropssprog. For at være så effektiv som muligt i dit arbejde, bør du altså lægge tilstrækkeligt med kræfter i at vælge det helt rigtige tøj, til de udfordringer du står overfor.

Det er dog vigtigt at understrege, at man ikke skal forsøge at være en kamæleon. Det kan være fristende kigge rigtigt godt på den eller de personer man skal have et møde med, så vidt muligt sætte sig i deres sted, og så overveje hvem de helst vil handle med. Når du har defineret denne ?perfekte? person i dit hoved, så kan du jo bare gå ud og finde den rigtige påklædning, så du kan komme så tæt på som muligt ? ikke? Det er en udbredt tilgang, men den har det desværre med at give bagslag. Der er ikke nogen der kan lide at blive manipuleret, og det er nøjagtigt hvad du har gang i, når du vælger dit tøj udelukkende ud fra, hvad du tror der vil virke bedst på dem. Du skjuler aktivt din egen personlighed og dine personlige værdier, for at påtage dig en maske, som du regner med de vil kunne lide. Hvis det lykkes, så vil du være nødt til at spille skuespil med dem i al fremtid. Hvis de gennemskuer dig, så mister du al tillid, og de vil aldrig handle med dig igen.

Den bedste strategi er derfor at stå ved hvem du er som menneske, og de værdier som du og virksomheden deler. Det er okay at formulere værdierne anderledes, eller pakke dem ind på en måde der er mere tilgængelig for modtageren, men du bør ikke lyve eller foregive noget andet, end du rent faktisk mener. Heldigvis for os i Danmark, så er nordens værdier faktisk nogle, som rigtigt mange i den internationale forretningsverden sætter rigtigt meget pris på i dag.

Du kan altså med fordel klæde dig i et Tiger of Sweden jakkesæt, og på den måde understrege de nordiske værdier du sandsynligvis repræsenterer. Med et skandinavisk og strømlinet design vil sådan et jakkesæt gøre det tydeligt, at du er professionel og forretningsorienteret, samtidig med at det sender tankerne hen på de værdier, som folk forbinder med Skandinavien. Den ellers kolde professionelle tone møder dermed en sund kontrasti det varme, det hyggelige og det empatiske. Det kræver selvfølgeligt at dette er værdier du har taget til dig igennem din opvækst: i sidste ende handler det om at kommunikere ærligt omkring din personlighed og de ting du sætter pris på.