Tre Ting der har Enorm Betydning for Salgsprisen på din Bolig

Når boligen skal sælges, så ønsker man selvfølgeligt at få mest muligt for den. Det er ikke alt man kan gøre noget ved. Nogle gange er boligmarkedet i vækst, og alle priserne stiger, og andre gange er markedet presset, og det kan være svært at sælge boligen for særligt meget. De ting må man bare tage med: du kan jo ikke egenhændigt gøre noget ved markedet som sådan.

Men der er nogle ting vi godt selv kan have en vis effekt på. Hvis vi lægger vores fokus på disse ting, så kan vi faktisk flytte på salgsprisen i et ganske betydeligt omfang. I denne artikel kommer jeg ind på tre ting, der hver især har en enorm betydning for hvad du kan sælge din bolig for.

Ting #1: Det ydre tæller

Når man skal sælge et hus, så er det vigtigt at man forstår, hvor vigtigt det ydre er. Boligkøbere går ikke kun op i de praktiske aspekter: deres indtryk af hjemmet er derimod stærkt farvet af det de ser. Vi ved alle hvor vigtigt det er med et godt førstehåndsindtryk, og her er det visuelle altså en stor faktor.

Så gå udenfor og forestil dig, at du er en køber der ser huset for første gang. Er der noget der skærer i øjnene? Hvis der er ødelagte fliser så sørg for at få dem repareret eller udskiftet. Selv de små ting, som ikke har den store praktiske betydning, kan gå ind og sænke den pris folk er villige til at betale for boligen.

Ting #2: Hav papirarbejdet klart

Når en potentiel køber spørger til boligens tilstandsrapport så skal du helst kunne fremvise den lige med det samme. Hvis du ikke har den med dig, eller den slet ikke er blevet udfærdiget endnu, så giver det køberen en dårlig mavefornemmelse. I værste fald kan de ske at tro, at du har noget at skjule. I bedste fald virker du bare uprofessionel og sløset. Så sørg for at have alt det relevante papirarbejde klar, hvis de skulle ske at spørge.

Ting #3: Bed om feedback

Vores indtryk af en bolig svarer ikke altid overens med det, som potentielle købere ser. Derfor er det virkelig vigtigt at spørge dem, som huset fremvises til, hvad de har af tanker. Lad dem vide at det er okay at være negativ eller skeptisk: det er faktisk den feedback du kan få mest ud af.

Ofte er det bare at stille spørgsmålet, og så vil det vælte ind med god information som du vil kunne bruge til, at gøre huset endnu mere attraktivt overfor købere. Du skal selvfølgeligt ikke gøre en helt masse ud af en enkelt persons mening: men hvis den samme pointe kommer op flere gange, så er det nok værd at lytte til den.